InterX v športu

Zaradi izjemne učinkovitosti pri lajšanju bolečin in rehabilitaciji različnih poškodb se je interaktivna nevrostimulacija najprej uveljavila prav v vrhunskem športu in športni medicini.
Nova tehnologija se je prvič pojavila na OI leta 2000 v Sydneyu, kjer jo je uporabila medicinska ekipa ruskih športnikov. Kot dotlej nepoznano zdravstveno metodo jo trenerji in terapevti drugih reprezentanc zaradi njene izredne učinkovitosti poimenujejo kar “Russian secret weapon” (rusko skrivno orožje). Edinstveno tehnologijo so kmalu povzeli in posodobili v ZDA, ter jo poimenovali InterX® terapija. Od tam se je razširila po vsem svetu in postala nepogrešljiv pripomoček pri zdravljenju poškodb in pripravah športnikov v najrazličnejših panogah, saj se čas rehabilitacije z njo lahko skrajša kar do 75%.

V Sloveniji so prednosti InterX terapije med prvimi spoznali vrhunski atleti in nato terapevti drugih profesionalnih športnikov. InterX lahko uporabimo takoj po poškodbi in s tem preprečimo širjenje vnetja na ostala tkiva in močno zmanjšamo bolečino. Metoda zato omogoča hitrejši pristop k dinamičnemu delu zdravljenja poškodbe ter varen povratek k treningu.

InterX lahko uspešno uporabljamo pri vseh poškodbah, ki so posledica preobremenitve mišic in tetiv: natrgane in pretegnjene mišice in tetive, tekaško koleno, vnetja pokostnic, Ahilova tetiva, golfski komolec, teniški komolec, bolečine v ramenih in hrbtu, zvini …

Odlične rezultate dosegamo tudi pri poškodbah, kjer so bile druge metode neučinkovite, na primer: teniški komolec, vnetje Ahilove tetive, burzitisi in zastarane poškodbe tetiv.

InterX2