Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Svojo pot spoznavanja z gibanjem sem začel zelo mlad, ko sem pri štirih letih prvič prijel teniški lopar. S tenisom sem se do šestnajstega leta ukvarjal profesionalno, kasneje pa sem se želel preizkusiti še v mnogih drugih športih. S takšnim načinom življenja nastopijo prej ali slej poškodbe, s katerimi sem se moral soočiti tudi sam. Zanimati so me začele omejitve, ki so mi jih poškodbe in bolečine povzročile, zato sem začel razmišljati o poklicu fizioterapevta. Skozi študij fizioterapije sem si kot prostovoljec nabiral izkušnje na več področjih. Najbolj me je očaralo nevrološko področje stroke, še posebej cerebralna paraliza, s katero sem se v zadnjem letu študija tudi največkrat srečal.

Preden sem pričel študirati fizioterapijo, sem opravil tečaj masaže, ki me je popeljal v svet manualne terapije. Masaže sem kasneje nadgradil z izobraževanjem o miofascialnih prožilnih točkah. Kaj pomeni biti dober fizioterapevt, sem resnično spoznal ob delu Tanje Lončarič in Cyriax terapiji. Takrat so se mi odprla vrata v svet diagnostike in reševanja vzrokov, ne le blaženja simptomov.

Od leta 2019, sem  svoje delo nadgradil s poglobljenim znanjem o bolečini. Natančneje o tem kaj se dogaja v posamezniku, ko bolečina postane težava in ne samo posledica določene patologije. Tako se moje delo danes dopolnjuje z znanji iz manualne terapije, kjer rešujemo fizične vzroke za bolečino, ter razumevanjem drugih procesov v centralnem živčnem sistemu, ki bolečino ohranjajo tudi ko tkivni vzroki niso več ključnega pomena pri bolečini.

Menim, da se celotno področje medicine obrača v smer aktivnih terapij, torej kaj lahko pacient naredi sam z pomočjo strokovnjaka. Tako vidim svojo vlogo v tem, da ljudem pomagam bolje razumeti človeka kot celoto in jim povrniti zaupanje v svoje lastne potenciale.