Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Bandažiranje

je postopek nanašanja traku na prizadeto področje, z namenom ohranitve stabilnega položaja kosti, sklepov in mišic med telesno aktivnostjo. To zmanjšuje bolečino in pomaga pri okrevanju. Predvsem podpira ligamente in kapsule nestabilnih sklepov, z omejevanjem prekomernega ali napačnega gibanja. Prav tako poveča proprioceptivne povratne informacije iz okončine ali sklepa. Splošni cilji pa so omejiti gibanje poškodovanega sklepa, stisniti mehka tkiva, da se zmanjša oteklina, podpreti anatomske strukture, ki so vpletene v poškodbo, zaščita poškodovanega sklepa pred ponovno poškodbo in zaščita poškodovanega dela v procesu celjenja.

 

Kineziotape

je brez lateksa, narejen je iz hipoalergenih bombažnih vlaken. Na njem je akrilno lepilo, ki se aktivira s toploto in je raztegljiv samo vzdolž longitudinalne osi. Tape se lahko raztegne za 40%-60% dolžine v mirovanju. Sam trak nima medicinskih učinkovin. Debelina in teža traku je zasnovana tako da je podobna debelini in teži kože in ne omejuje obsega gibljivosti. Lahko ga imamo nameščenega pet dni. Z napenjanjem traku lahko ustvarimo stimulativen ali sprostitveni učinek na mišico. Učinkuje tako, da z načinom kako je nalepljen mikroskopsko privzdigne kožo. S tem poveča razdaljo med kožo in spodaj ležečim tkivom. Izboljša limfno drenažo in zmanjša kompresijo na strukture kot so senzorični in neuro receptorji.

 

Active tape

so samolepilni trakovi, ki so na izgled podobni kineziološkim trakovom, vendar se od njih razlikujejo po določenih značilnostih:

  • Narejeni so iz najlona
  • So vodoodporni
  • Dovoljujejo večji razteg kot kineziološki trakovi (250%)
  • Upor narašča linearno in ne eksponentno, kot pri kinezioloških trakovih
  • Trakovi zagotavljajo upor v vse štiri smeri
  • Bolj primerni za stabilizacijo, kot kineziološki trakovi
  • Trakovi imajo zmožnost shranjevanja in sproščanja energije.

 

“Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega in duhovnega telesa.”
Ker želimo deliti široko znanje o skrbi za telo, uživati v čim večjem številu v naravi, na izletih in pohodih, prirejati še več dogodkov, zaradi čudovitih dosedanjih odzivov, ponujamo možnost prijave na e-novice.
Prijavi se in ne zamudi zanimivih, poučnih in zabavnih projektov, ki jih pripravljamo!