Anamarija Gregorčič

Po Srednji zdravstveni šoli  Novo mesto,  sem  bila del zdravstvenega tima v  Zdravilišču Šmarješke Toplice. Spoznala sem se s terapevtsko masažo in limfno drenažo po poškodbah skeleta. Tam sem začutila svoje poslanstvo kot maserka.
Pot me je vodila na Pedagoško fakulteto Maribor, istočasno pa sem bila zaposlena v Medicinsko-rekreacijskem centru Fontana. Moja želja po znanju je rastla. Vpisala sem se v šolo Tui-na masaže, kjer sem se spoznala z akupresuro in kitajsko filozofijo pogleda na človeka in zdravje. Tam sem dobila manjkajoči del sestavljanke, da je bolečina lahko posledica manjka na ostalih nivojih telesa (misli, čustva, energije).

Sodelovala sem z Društvom distrofikov Slovenije in delala v njihovem rehabilitacijskem centru v Izoli, v Domu dva topola. Tam sem se spoznala z masažo invalidov. Ob njih sem se naučila, kako malo potrebujejo nekateri, da svoje življenje živijo radostno in polno. Z njimi sodelujem še danes. Po končani Pedagoški fakulteti, ki mi je dala znanje predvsem iz psihologije in komunikacije z ljudmi, sem se odločila, da se predam poklicu maserke.
Od 2005 sem sodelavka Fizioterapije Remedios, kjer opravljam storitve limfne drenaže, klasične in Tui-na masaže, refleksoterapije, terapije z ventuzami in kinziotaping.

Leta 2011 sem pridobila naziv limfterapevt po Dr.Vodderju na inštitutu v Walchsee-ju. Izvajam kombinirano dekongestivno terapijo limfedemov. Tako so v moje življenje vstopili tudi onkološki bolniki.

V 15.ih letih sem spoznala, da je masaža lahko mnogo več od gnetenja mišic. Lahko je tudi iskanje miru posameznika, umik v sebe, kjer boste našli skrita sporočila, ki nam jih daje telo.

REMEDIOS Team - Ana