Katja Vodopivec

Svojo športno pot sem začela na začetku osnovne šole, ko sem se navdušila nad igro odbojke. Odbojka je nato za 11let postala del mojega vsakdana, in nekaj brez česar si ne predstavljam svojega odraščanja. Skozi številne športne izkušnje, ki mi jih je dala odbojka, sem pridobila veliko znanja in veščin, ki jih danes s pridom uporabljam v praksi. In prav zaradi želje po tem, da ostanem v športu in naredim nekaj dobrega tudi za druge, me je pot peljala na Fakulteto za šport, k študiju Kineziologije, kjer sem uspešno zaključila prvo stopnjo in se nato vpisala na magistrski program Kinetioterapije. V prihodnosti želim predvsem izpopolnjevati in nadgrajevati svoje znanje in izkušnje na področju športnih poškodb in njihovi rehabilitaciji, ter ljudem pomagati k bolj zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu.

Svoje delovne izkušnje sem tekom študija začela nabirati v šoli rolanja in drsanja Lucky Luka, kjer sem v vlogi vaditelja večino časa preživela v družbi otrok. Delo z mlajšimi sem nadaljevala kot animatorka na športnih otroških rojstnih dnevih v Športnem centru Barada v Mariboru. Največ izkušenj z delom z odraslimi sem pridobila na strokovni praksi v Fizioterapiji Fuchs, kjer sem pomagala pri vadbi rehabilitacije po različnih športnih in drugih poškodbah, poseben poudarek pa smo dajali tudi vadbi za zdravo hrbtenico. Kot prostovoljka v URI Soča sem sodelovala pri vodenju vadb v bazenu z bolniki s poškodbami vratne hrbtenice. Nekaj časa sem vodila tudi vadbo starejših v ŠD Ježica.

Želja po novem znanju in izkušnjah me je nato pripeljala do ekipe KinVital-a, kjer sem aktivno sodelovala pri načrtovanju, pripravi in vodenju različnih vadb tako v naravi kot v dvorani, od funkcionalne vadbe, vadbe za starejše, tekaške vadbe, vadbe za zdravo hrbtenico in terapevtske vadbe. Sodelovanje z ekipo KinVital-a se v manjšem obsegu nadaljuje, pred kratkim smo ustanovili tudi Gibalno terapijo-KinVital, v okviru katere izvajamo predvsem terapevtsko vadbo v smislu pozne rehabilitacije.

remedios-team_katja