Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Že kot majhna deklica sem začela obiskovati plesno šolo, kjer sem trenirala tekom osnovne šole različne plesne zvrsti. Ob številnih treningih na plesnem parketu in produkcijah, so se kasneje, v gimnaziji pojavile prve poškodbe in težave s koleni, ki so pripomogle k odločitvi, da po končani maturi, odplešem zadnjo poletno produkcijo. Poškodbe kolen in občasne bolečine zapestja, sem tekom treningov odpravljala s pomočjo fizioterapije in se prav zaradi teh izkušenj odločila za izbiro smeri študija na visokošolskem zavodu Alma Mater Europaea. Ples mi je podaril veliko mero natančnosti, doslednosti in celostnega pogleda na telo, ki ga danes s pridom uporabljam ob delu s pacienti.

Svoje delovne izkušnje sem začela nabirati tekom tretjega letnika, leta 2013, v Domu dva topola- Društvo distrofikov Slovenije, kjer sem večino časa preživela ob delu z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami, ki med poletnimi počitnicami opravljajo obnovitveno rehabilitacijo v Izoli. Večina otrok in mladostnikov, ki sem jih spoznala, so bili z mišičnimi in živčno mišičnimi obolenji (distrofiki), paraplegiki, različnimi oblikami cerebralne paralize. Konec jeseni, leta 2014 sem diplomirala in za potrebe diplomskega dela opravila raziskavo s pacienti, obolelimi z multiplo sklerozo. S to raziskavo bolezni “tisočerih obrazov” me je navdušil predan in srčen mentor, fizioterapevt Matej Koprivnik, že ob opravljanju obveznih kliničnih vaj na oddelku za nevrološke bolezni v UKC Maribor.

Pripravništvo sem opravljala v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru in si pridobila praktično znanje s področja ambulantnega dela s pacienti, ki so napoteni na fizioterapijo po pregledu pri fiziatru zaradi akutnih, predvsem pa kroničnih težav. Po opravljenem pripravništvu sem dobila možnost redne zaposlitve in tako pod takratnim vodstvom fizioterapevtke Maje Borovnik, začela opravljati delo v individualnem kabinetu, ki mi je bilo vzpodbuda in hkrati velika odgovornost pri samostojni obravnavi pacientov. Ob delu sem se navdušila nad limfno drenažo, ki jo je takrat izvajala limfterapevtka Lidija Sajko in mi z veliko mero potrpežljivosti pokazala osnovne prijeme. Rezultati in učinki limfne drenaže so bili povod za podiplomski tečaj limfne drenaže po dr. Voddru pri limfterapevtki Silvi Uršič, kjer sem leta 2016 uspešno zaključila izobraževanje.

Že med študijem fizioterapije sem imela priložnost spoznati fizioterapevtko Tanjo Lončarič in s ponosom lahko rečem, da me je s pristopom in pregledom prepričala s specialnim znanjem ortopedske medicine. Tečaj CYRIAX-a sem leta 2018 tudi sama zaključila in počasi pridobila nove izkušnje uporabe različnih manualnih tehnik pri obravnavah mehkih tkiv in manipulacij kostnega sistema, s predhodnim testiranjem posameznih telesnih segmentov, zaradi lažje postavitve diagnoze.

V začetku 2023 me je splet okoliščin spet pripeljal v kolektiv Tanje, kjer sem začutila neizmerno povezanost zaposlenih, pozitivno energijo in delovno vnemo po novih izzivih, za katere prepričana sem, da lahko s trudom, strokovnostjo in aktivnim poslušanjem pomagamo vsem, ki prepoznajo naše delovne vrednote in z nami stopijo na pravo pot pri iskanju pomoči pri rehabilitaciji.

 

“Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega in duhovnega telesa.”
Ker želimo deliti široko znanje o skrbi za telo, uživati v čim večjem številu v naravi, na izletih in pohodih, prirejati še več dogodkov, zaradi čudovitih dosedanjih odzivov, ponujamo možnost prijave na e-novice.
Prijavi se in ne zamudi zanimivih, poučnih in zabavnih projektov, ki jih pripravljamo!