Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Duševno zdravje človeka, je s fizičnim neločljivo povezano, čeprav smo bili vzgojeni in naučeni drugače.

Odnos do fizičnega telesa smo v zadnjem desetletju izredno spremenili in se začeli osredotočati predvsem na zunanjo podobo.

Kako smo videti in ali zadostujemo kriterijem družbe, družine, sodelavcev? Je naša zunanjost zadovoljiva za socialna omrežja, ki nam dandanes žal narekujejo prioritete?

Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega ter duhovnega telesa.

Manjkajoč košček sestavljanke v naši ponudbi je bil skrb za duhovno telo. Učili se bomo razumeti, kako vpliva stanje duha na fizično telo in se poslušati, razumeti vpliv dalj časa trajajoče bolečine, uživati v naravi ter se družiti.


PREDAVANJA O BOLEČINI

Bolečinska stanja so v naših prostorih del vsakdanjika. Verjamemo, da razumevanje, lahko pripomore k zmanjšanju bolečine. Zato smo si zadali, da vas o njej poučimo in vam jo prikažemo na drugačen način.
Pripravili smo sklop predavanj, kjer vam bomo predstavili:

  • bolečino – normalna, koristna in vedno osebna izkušnja,
  • variabilen odnos med bolečino in poškodbo tkiva, zakaj nevarnostni receptorji in ne bolečinski, ter zakaj je to pomembno,
  • bolečino kot varovalni mehanizem,
  • razne poglede na bolečino – »Ali je bolečina vedno v glavi?«.

Delavnice bodo potekale v naših prostorih. Vodil jih bo Luka Duh. Trajale bodo 60 minut (teoretični in praktični del).
O datumu izvedbe, vas bomo obveščali sproti.

 

MEDITACIJE ČUJEČNOSTI, POT K SEBI

Če želimo ohranjati zdravje, moramo skrbeti tako za telo, kot duha. Organizacija »Pot k sebi« ponuja delavnice, kjer se bomo skozi tehnike meditacij in predavanj naučili:

  • povezati se s seboj, svojim telesom in duhom,
  • nevtralizacije stresa, ki ga kopičimo v sebi,
  • sprejemanja sebe in drugih,
  • spoprijemanja z vsakodnevnimi izzivi, ki v našem telesu povzročijo odziv »beg ali boj«,
  • ohranjati harmonijo telesa in duha ter jo prenašati v vse dimenzije naših življenj.

 

Predavanja bodo potekala tako, da se na delavnice lahko vključujete poljubno.
Delavnice bodo potekale v naših prostorih. Vodila jih bo Maja Fridau, dipl. psihologinja (UN) in raziskovalka življenja. Trajale pa bodo predvidoma 90 minut – predavanje in meditacija.
Za udeležbo je prijava obvezna. Zaradi nadzora nad številom udeležencev in boljše organizacije delavnice.
O datumu izvedbe, vas bomo obveščali sproti.

 

ZVOČNE KOPELI

S pomočjo holističnih instrumentov – tibetanskih posod, gongov, školjk, didgeridoo-ja in drugih manjših instrumentov, dosežemo sozvočje.
Ustvarja se mnogo nad tonov in pod tonov, s pomočjo katerih se telo odpre sprejemanju subtilne energije. Leva in desna polovica možganov se uravnovesita, um utihne ter obmiruje.
Iz zavesti se pomikamo v podzavest, stanje, ki ga lahko imenujemo »budno sanjanje«. To nam omogoča osvobajanje strahov, negativnih miselnih in vedenjskih vzorcev, karme, blokad, težkih, nizkih ter neljubečih energij.
Kopel celicam pomaga, da se povrnejo na izvorno kodo in se posledično lažje regenerirajo.
Delavnice bodo potekale v naših prostorih. Vodil jih bo Luka Hozjan, maser, ki obožuje holistični zvok in vse, kar z njim lahko dosežemo. Trajalo bo približno uro in pol.
Za udeležbo je prijava obvezna, zaradi nadzora nad številom udeležencev in boljše organizacije delavnice. O datumu izvedbe, vas bomo obveščali sproti.

 

POHODNIŠTVO

Gibanje na svežem zraku izboljša naše počutje in prediha pljuča. Pripomore k izboljšanju telesne pripravljenosti, vzdržljivosti srca in ožilja. Prav tako vključuje delovanje veliko mišičnih skupin. Želimo vas spodbuditi k druženju brez telefona, opazovanju narave in dih jemajočih razgledov, spreminjanja letnih časov, živali ter rastlin. Med gibanjem se izločajo endokanabinoidi, ki zmanjšujejo bolečine, kot tudi hormoni sreče, ki nas navdajo z optimizmom in pozitivno energijo. Privilegij hoje je tudi možnost, biti sam v svojih mislih in si tako vzeti redek, pa vendar potreben čas zase. Pohodi bodo organizirani mesečno. O datumih in destinacijah vas bomo obveščali sproti, pravočasno.
Za udeležbo je prijava obvezna. Zaradi nadzora nad številom udeležencev in boljše organizacije. Zaradi varnosti je obvezna kvalitetna obutev in primerna oblačila.

“Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega in duhovnega telesa.”
Ker želimo deliti široko znanje o skrbi za telo, uživati v čim večjem številu v naravi, na izletih in pohodih, prirejati še več dogodkov, zaradi čudovitih dosedanjih odzivov, ponujamo možnost prijave na e-novice.
Prijavi se in ne zamudi zanimivih, poučnih in zabavnih projektov, ki jih pripravljamo!