Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Masaža je mejnik med vzhodno in zahodno medicino. Že v začetku 5.stoletja pred našim štetjem, je Hipokrat, antični zdravnik, dejal, da: »mora zdravnik znati marsikaj, še zlasti pa drgniti.«.


Z masažo se spodbudi prekrvavitev in s tem se sproži samozdravljenje telesa.

VPLIVI MASAŽE NA TELO

  • Mišični sistem (poveča se količina hranil in kisika v mišicah, zmanjša se mišični tonus…) in skelet (poveča se količina fosforja, dušika, žvepla v kosteh).
  • Na živčni sistem vpliva tako, da zmanjšuje bolečino. Sproščajo se živčni prenašalci, ki zmanjšujejo bolečino. Med masažo se zniža raven stresnih hormonov. Ljudje, ki se masirajo, imajo povišane ravni živčnih prenašalcev centralnega živčnega sistema in sicer dopamina in serotonina. Blagodejni vpliv masaže pri depresivnih stanjih in stresnih situacijah je tako tudi teoretično dokazljiv.
  • Na kardiovaskularni sistem vpliva na ta način, da se pospeši venski priliv v srce.
  • Limfni pretok se poveča in s tem odplavljanje stranskih produktov metabolizma in bakterij. celo bolj, kot to naredijo pasivno razgibavanje ali elektrostimulacija. Prisotnost celic ubijalk in njihova aktivnost se močno poveča. Zato masaža blagodejno vpliva tudi na človeški imunski sistem.
  • Dihala oziroma upočasni frekvenco dihanja. Mehča in izloča sluz v dihalih.
  • Na prebavilih se odraža, da pospeši aktivnosti v debelem črevesju (kolike, napihnjenost), peristaltiko.
  • Na sečila. Predvsem masaža trebuha povečuje izločanje seča z aktivacijo kapilar in z blagodejnim učinkom na limfatični pretok (poveča limfno drenažo). Zaradi tega je več tekočine na voljo za foltracijo v ledvicah. Masaža pospešuje odstranjevanje dušika, anorganskega fosforja in natrijevega klorida. Količina teh substanc v urinu se po masaži dokazano poveča.

Poleg vseh teh fizičnih vplivov na telo, ki bi jih še lahko naštevali pa masaža zajema tudi vpliv na energetski nivo telesa. Na masaži se lahko za trenutek umaknete iz vsakdanjega vrveža, uredite misli, kar posledično privede do boljše storilnosti, več življenjske energije in boljšega počutja.

“Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega in duhovnega telesa.”
Ker želimo deliti široko znanje o skrbi za telo, uživati v čim večjem številu v naravi, na izletih in pohodih, prirejati še več dogodkov, zaradi čudovitih dosedanjih odzivov, ponujamo možnost prijave na e-novice.
Prijavi se in ne zamudi zanimivih, poučnih in zabavnih projektov, ki jih pripravljamo!