Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Tecar terapija se od ostalih terapij razlikuje predvsem v prenosu energije. S stimuliranjem endogene energije v telesu, povzroči intenzivno stimulacijo na celičnem nivoju, spodbuja krvni obtok, zvišuje temperaturo in spodbudi fiziološke procese.


Ne deluje z neposrednim dovajanjem energije od zunaj ali z elektrošoki celic, temveč povzroča nadzorovani izmenični tok elektrolitov, ki so prisotni v telesu. S tem pospešuje celične presnovne procese s ciljem uravnavanja tkivne fiziologije.

 

Tecar terapija združuje dve metodi – rezistivno in kapacitivno. Kapacitivna metoda deluje selektivno na mehka tkiva (mišice, vezi in sinovialne strukture), medtem ko rezistivna metoda vpliva na tkiva z večjo odpornostjo (sklepne površine, hrustanec, aponevroze).

 

Tecar se uporablja za veliko različnih patologij in kot dodatek k terapiji pripomore k hitrejšemu okrevanju. Velika prednost aparata je, da ga lahko uporabljamo ob drugih vrstah terapije, prav tako pa ima zelo malo kontraindikacij (nosečnost, endorpoteze, srčni spodbujevalnik…), zato ga lahko uporabljamo za širok spekter pacientov.

“Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega in duhovnega telesa.”
Ker želimo deliti široko znanje o skrbi za telo, uživati v čim večjem številu v naravi, na izletih in pohodih, prirejati še več dogodkov, zaradi čudovitih dosedanjih odzivov, ponujamo možnost prijave na e-novice.
Prijavi se in ne zamudi zanimivih, poučnih in zabavnih projektov, ki jih pripravljamo!