Lončarič Tanja – Remedios zasebna fizioterapija
Lokacija
Ulica borcev 1b,
2000 Maribor
Pokličite nas
+386 (0)41 260 097
Pošljite sporočilo
info@remedios.si
Delovni čas
pon. - pet.: 8.00 do 21.00
Sobota in nedelja po dogovoru.

Kot smo že večkrat zapisali – se vsak zdrav otrok rodi s popolnim gibalnim vzorcem in potencialom za dober motorični razvoj. Sodoben način življenja (življenjski slog, delo, rekreativni šport, profesionalni šport) s svojimi značilnostmi, nas privede do asimetrij, mišičnih neravnovesij, mišičnih prikrajšav, slabe gibljivosti sklepov, slabe telesne drže ter posledično nepravilnega, nefunkcionalnega in neracionalnega gibanja telesa.


Dan danes se veliko ljudi, tako odraslih, kot otrok ukvarja s profesionalnim in rekreativnim športom na zelo visoki ravni. Enostransko – enolično obremenjevanje telesa tako na eni strani poleg koristnih prinaša tudi škodljive učinke in posledice športa na naše telo. Te v prvi vrsti privedejo do bolečine, kasneje do poškodbe in v najslabšem primeru celo do trajne okvare gibalnega aparata.

V naši fizioterapiji smo tako deležni veliko posameznikov, ki se na nas obračajo prav zaradi zgoraj omenjenega vzroka.

Zato smo se odločili, da ponudimo nekoliko drugačen in prilagojen program vadbe, namenjen prav športnikom, tako rekreativnim kot tudi profesionalnim – otrokom, mladostnikom in odraslim.

Glavni cilj vadbe bo v prvi vrsti preventiva pred poškodbami in bolečinami ter ponovna vzpostavitev ravnotežja v telesu – prirojeno pravilnih motoričnih vzorcev.

Z različnimi oblikami gibanja in vajami bomo tako vplivali na celo telo, na njegovo zavedanje in gibanje v prostoru. Izboljšali njegovi učinkovitost v lastni športni panogi. Izboljšali fleksibilnost – gibljivost, koordinacijo, ravnotežje in funkcionalnost. Izboljšali mobilnost telesa – gibljivost in moč. Izboljšali moč in kontrolo jedra – centra telesa.

Vadba bo sestavljena iz uvodnega dela, v katerem bomo pripravili telo in organizem na kasnejše delo. Glavno vadbeno sredstvo bo naše telo in lastna telesna teža, uporabljali pa bomo tudi nekatere pripomočke – elastike, palice, uteži… V glavnem delu bomo največ pozornosti namenili vajam raztezanja, krepitve, ravnotežja in zavedanja telesa.

Remedios trening vključuje vaje iz joge, pilatesa in druge specifične vaje za učinkovitejše delovanje našega telesa.

Priporočamo ga vsem športnikom, profesionalnim kot rekreativnim – vseh starostnih kategorij, ki želite svojemu treningu dodati nekaj več. Nekaj s čimer boste lahko svoje telo bolje izkoristili, ga pripravili na vsakodnevne obremenitve in treninge. Razbili enostransko rutino in se preizkusili še v kakšnem drugem gibalnem izzivu, ki bo pozitivno prispeval k gibalnemu razvoju vašega celega telesa.

S pravilnim gibalnim pristopom bomo vzpostavili ravnotežje telesa navzven in navznoter.

“Zdravje je stanje ravnovesja vseh življenjskih funkcij, kot tudi usklajenost fizičnega in duhovnega telesa.”
Ker želimo deliti široko znanje o skrbi za telo, uživati v čim večjem številu v naravi, na izletih in pohodih, prirejati še več dogodkov, zaradi čudovitih dosedanjih odzivov, ponujamo možnost prijave na e-novice.
Prijavi se in ne zamudi zanimivih, poučnih in zabavnih projektov, ki jih pripravljamo!